• Home
  • /Achielle Craighton modellen

Achielle Craighton modellen

 

Echt een fiets gemaakt in België ! – “Made in Holland”, “Made in Belgium”, “Handmade in Europe”,… Heel wat West-Europese fietsmerken beweren hier gemaakt te zijn. Waarom is Achielle echt geproduceerd in België ( europa ) en andere Nederlandse en belgische merken niet ? De Achielle Chaighton modellen worden vanaf stalen buizen gebouwd en gelast in België. daarna worden de frames in België voorzien van uw gewenste kleur en daarna wordt het aantal versnellingen en het remsysteem dat u kiest ingebouwd in de fietswielen.

Wil je meer informatie? Neem eens een kijkje op de Achielle site! http://www.achielle.be/NL/home.php.

 

De naam – De naam Achielle is een eerbetoon aan Achiel Oosterlinck die in 1946 een fietswinkeltje startte en later de firma Dija-Oostcolor stichtte, die nu de Achielles bouwt.

horizontal break

Als je “Made in” vertaalt door “geassembleerd” in, dan zijn er veel meer fietsmerken die hun fietsen in Europa bouwen. Veel producenten kopen namelijk alle onderdelen in (veelal uit Oost-Europa en Azië) en bouwen zo hun fiets op. Zelfs het overgrote deel van de fietsframeproductie is ondertussen verhuisd naar Azië. En is dit nu niet jammer? Zo gaan schatten kennis, jarenlange ervaring en werkgelegenheid verloren.
De mensen van Dija-Oostcolor, die de Achielles bouwen, redeneren anders. Zij gaan liever tegen de stroom in, kiezen niet voor de eenvoudigste oplossing en blijven hun eigen frames, stuk voor stuk, zelf bouwen. Dit doen ze op basis van jarenlange ervaring en vakmanschap, traditioneel handwerk in combinatie met een continue investering in een modern machinepark.
Op deze manier kunnen zij in het hart van iedere Achielle, zijn frame, een beetje van hun eigen ziel stoppen. Voor de verdere opbouw rond dit hart zoeken ze zoveel mogelijk naar de beste Europese onderdelen zoals Lepper, Van Schothorst, Vredestein, Schwalbe, Hebie, Steco, Selle Royal, AXA basta, Humpert, Brooks, Widek, Thun,…
Een Achielle is dus niet enkel “Made in Europe”, maar “Made, built and assembled in Europe”. Daarom dus dat een Achielle echt een fiets van bij ons is!