Brikbikes Fietsen

Brikbikes – De doordachte stadsfiets met karakter.

Brikbikes zijn stoere en oerdegelijke stadsfietsen voor transport en plezier. Het is een Nederlands ontwerp, handgemaakt op bestelling en leverbaar in diverse varianten. Brikbikes zijn kettingloze fietsen en daardoor zeer betrouwbaar en onderhoudsvrij. Het betekent het einde van vieze broekspijpen en gedoe met de ketting en kettingkast.

De diverse modellen zijn slim uitgedacht en voorzien van betrouwbare onderdelen. Voor wat jij nodig hebt, heeft Brik een model. Kom met je wensen bij Stipbike langs, dan kijken wij samen met jou wat jouw Brikbike aan versnellingen, onderdelen en afmontage nodig heeft.

Cardanas of aandrijfriem

Brikbikes worden kettingloos aangedreven. Er zijn fietsen met een cardanas en fietsen met een aandrijfriem. Geen gedoe met kettingonderhoud dus en altijd schone broekspijpen!

Brik Brut en Brik Sec hebben een cardanas, genoemd naar de Italiaan Girolamo Cardano. De kracht van de pedalen wordt via een aandrijfas en een kruiskoppeling op het wiel overgebracht. Het geheel is ingesloten in een behuizing, de cardantunnel. Een cardanas heeft ten opzichte van een ketting minder onderhoud nodig, heeft geen energieverlies, laat je makkelijk en schoon je band vervangen en rijdt zeer stil.

De Brik Belt is voorzien van een aandrijfriem, de betrouwbare Gates Carbon Drive -CDX. Een band die geruisloos en soepel rijdt en onderhoudsarm is.

De werking van de cardanas

Die kleuren!

Bij de meeste modellen van Brikbikes kun je kiezen voor een van de mooie kleuren die hier rechts staan.

Wil je echt je eigen fiets, dan kan dat! Elke RAL-kleur kan tegen een meerprijs gespoten worden. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op!

Brik-kleuren

Brikbikes Kleuren

Brikbikes als reclamefiets

Heb je een bedrijf en wil je opvallende reclame maken, ook dan zijn Brikbikes perfect. Stipbike kan de fiets zo aanpassen dat het bij jouw merk past. Bovendien is een fiets duurzame reclame!

Meer weten wat de mogelijkheden rondom bedrijfsfietsen zijn? Kijk dan op onze pagina Reclamefietsen voor voorbeelden en meer informatie.

horizontal break

Brik Brut

De Brik Brut is een sportieve stadsfiets met cardanas, die met zijn strakke lijnen een statement op de weg is. Het frame van de Brut is gemaakt van dikke aluminium buizen waardoor de fiets een stoere uitstraling krijgt! Bel ons, mail of kom langs voor meer informatie.

horizontal break
horizontal break
horizontal break