Roetz Fietsen

Roetz fietsen

Roetz is een jong fietsenmerk uit Amsterdam  met een missie. Zij geloven dat het mogelijk is mooie, robuuste fietsen te maken en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Een Roetz-Bike is daarom een verantwoorde fiets om meerdere redenen. Het begint met het stalen frame. Waarom een nieuw frame produceren als het oude nog goed is? Bij recycling van staal kost het bijna net zoveel energie om staal om te smelten tot nieuw staal als de productie van staal uit ijzererts. Niet alles van de fiets kan gerecycled worden. Slijtage onderdelen zoals een ketting, tandwielen, kogellagers en banden worden vervangen door duurzame onderdelen en het uiterlijk is ook belangrijk. Roetz bike is ook een mooie fiets. 

Hergebruik van onderdelen

Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht. Dat is mooi, maar daar staat tegenover dat er evenveel fietsen worden weggegooid! Door zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken verkleinen we deze afvalberg. 

Roetz bike natuurlijke materialen

Sommige onderdelen zijn niet herbruikbaar voor een Roetz-Bike. Ter vervanging zetten we zoveel mogelijk natuurlijke materialen in, zoals onze beukenhouten spatborden (FSC), Lepper leren zadels en kurken handvatten. Daarbij letten we op de herkomst om de schade voor mens en milieu te beperken. Te goedkope gaan sneller kapot en wordt ook sneller afval. Hoe langer een fiets meegaat, des te beter voor het milieu
Wil je meer informatie? Neem eens een kijkje op de Roetz site! http://roetz-bikes.com/nl.

Roetz bike sociale arbeid

De samenwerking met sociale werkplaatsen vormt de ruggengraat van Roetz-Bikes De medewerkers bij de werkplaatsen leren een vak en werken met trots aan fietsen met een tweede leven. Om de kwaliteit van de fiets te waarborgen worden de fietsen in het leertraject wel gecontroleerd.

Hoogwaardige kwaliteit

Een fiets is in de ogen van Roetz bike pas duurzaam als deze een lange levensduur heeft. Daarom maakt Roetz bike robuuste fietsen met kwaliteitsonderdelen. Goede trommelremmen en een nexus 5 versnellingsnaaf. Kijk hieronder ook naar de opties waarmee je de Roetz fietsen kunt afmonteren.

horizontal break
horizontal break