• Home
 • /De Stip-E-bike Vragenlijst

De Stip-E-bike Vragenlijst

  Welke e-bike is voor jou het meest geschikt? Ook gedurende de coronamaatregelen bieden we graag service en advies die je van Stipbike gewend bent. Met deze Stip-E-Bike Vragenlijst proberen we ook online de beste adviezen op maat te geven. Vul daarom eerst deze vragenlijst in. Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op en hoor je beargumenteerd welke elektrische fiets het beste bij je past. Uiteraard kunnen we dan ook een afspraak maken voor een proefrit!

   

  Gebruik

  Als eerste willen we weten hoe je de e-bike gaat gebruiken. Hoe vaak, hoe veel kilometers je erop fietst en wat je ermee doet. Deze zaken zijn behoorlijk bepalend voor welk type elektrische fiets je kiest.

  Ik gebruik mijn e-bike voor woon-werkverkeer.
  JaNee
  Heb je ja ingevuld, vul dan ook 1a t/m 1e in.
  1a Is het elke keer dezelfde route?
  JaNee
  1b Moet je een heuvel of een berg op?
  JaNee
  1c Neem je spullen als je laptop, dossiers of schone kleren mee?
  JaNee
  1d Hoe ver is het naar je werk?
  1e Hoeveel dagen in de week ga je op de fiets naar je werk?
   
  Ik gebruik mijn fiets recreatief.
  JaNee
  Heb je ja ingevuld, vul dan ook 2a t/m 2d in.
  2a Gebruik je de e-bike voor fietstochten in de natuur?
  JaNee
  2b Hoeveel kilometer is je gemiddelde recreatiefietstocht?
  2c Gebruik je de fiets op vakantie?
  JaNee
  2d Hoe gebruik je de fiets op vakantie?
   
  Ik gebruik mijn fiets voor dagelijkse activiteiten.
  JaNee
  Heb je ja ingevuld, vul dan ook 3a t/m 3d in.
  3a Breng je onderweg je kind(-eren) naar school of opvang?
  JaNee
  3b Heb je een kinderzitje voor op je fiets?
  JaNee
  3c Heb je een kinderzitje achterop je fiets?
  JaNee
  3d Doe je boodschappen met de fiets?
  JaNee
   
  Mijn fiets staat altijd binnen gestald
  JaNee
  Ook op je werk?
  JaNee
   

  Fietshouding

  Een fiets die bij jouw houding past, zorgt voor een comfortabele rit. De een is gewend aan een sportieve zit, de andere rijdt graag wat rechterop. Ook de positie van de handen en de keuze voor een zadel bepalen je houding. Vul deze vragen in om ons een goed beeld te geven van jouw favoriete fietshouding. Uiteindelijk zal na de eerste paar honderd kilometer duidelijk worden wat voor jou de fijnste houding is op je nieuwe fiets. Bij Stipbike hebben we dit geduld. Je kunt weken na aankoop nog terugkomen voor een ander zadel, stuurpen, handvat of stuur (bijvoorbeeld voor een breder of smaller stuur).

  Ik zit het liefst
  RechtopSchuin vooroverSportief
  Veel klanten willen graag rechtop zitten. Maar als je veel gaat fietsen en de smaak te pakken krijgt, ga je meestal iets voorover zitten om minder weerstand van de wind te hebben. Met de juiste framemaat kunnen we dit een aantal weken na aankoop nog makkelijk aanpassen.
  Als stuur heb ik het liefst
  Een recht/sportief stuurEen schuin stuurEen oma-stuur met een handgreephoek van 90 graden
  Bij aflevering van de fiets proberen we deze zo goed mogelijk af te stellen, uiteraard met het juiste stuur. Maar als het stuur toch niet bevalt, hebben we meer dan 10 alternatieve sturen. Ook na een paar honderd kilometer mag je hier nog voor langskomen!
  Als zadelvorm heb ik het liefst
  SportAthleticModerateRelaxed
  Als zadeldikte heb ik het liefst
  ZachtMediumHard
  Een zadel is zeer persoonlijk. Joppes mening: "Aan een harder zadel moet je wennen, geef jezelf die tijd. Een zacht zadel moet echter meteen goed zitten, daaraan kun je moeilijker wennen."
  Mijn zadel heb ik het liefst
  Met gleufZonder gleuf
   

  De fiets

  Fietsen komen in allerlei vormen, materialen en afmontages, die elk hun invloed op rijgedrag en budget hebben. Vul onderstaande vragen in om ons een beeld te geven van jouw voorkeuren.

  Mijn voorkeur qua frame gaat uit naar
  Diamant - herenTrapeze - middenstangWave - lage instap

  Een wave- of damesmodel is het veiligst. Als er iets gebeurt, kun je snel afstappen. De stijfheid van het frame zit in de bracket en balhoofd. Deze zijn bij de meeste e-bikes zo stijf, dat een heren- of damesmodel weinig verschil maakt in rijcomfort.

  Ik heb het liefst een voorvork
  Met veringZonder vering

  Vering in de voorvork zorgt voor comfort. De meeste e-bikes hebben luchtvering, de luxere modellen oliedrukvering. Het voordeel van geen vering is het gewicht. Vering voegt al snel 2000 gram toe - minimaal 10% van de e-bike.

  Ik heb het liefst de motor
  In het voorwielIn het midden van het frameIn het achterwiel

  Bij een voorwielmotor wordt je fiets als het ware voortgetrokken. De voorkant is iets zwaarder, waardoor sturen meer inzet vergt.

  De middenmotor drijft rechtstreeks de trapas aan en zit in het midden van je frame. Door de rechtstreekse aansturing is deze het subtielst. De centrale plaatsing zorgt bovendien voor een natuurlijkere gewichtsverdeling.

  De achterwielmotor duwt je vooruit. Deze is met versnellingen alleen te gebruiken met een derailleur.

  Bij Stipbike adviseren we vooral middenmotoren van Yamaha, Bosch en Shimano Steps. Gert legt in het filmpje precies uit waarom: ze zijn betrouwbaar en goed uitleesbaar met de meegeleverde software.

  Mijn voorkeur voor accugrootte gaat uit naar
  De accugrootte heeft logischerwijs invloed op de actieradius van je elektrische fiets. Wil je grotere afstanden in één keer afleggen, kies dan een grote accucapaciteit. Fiets je iedere dag 20 kilometer of meer, pak dan een accu met een grotere capaciteit. Daarmee beperk je het aantal keer dat je je accu op moet laden. Na ongeveer duizend keer opladen neemt de capaciteit van je accu af. Daarnaast hebben de ondersteuningsstand, het totaalgewicht, wind en heuvels grote invloed op hoe snel een accu leeg is. Dit is dus ook van belang bij de keuze voor de accugrootte.
  Ik heb mijn accu het liefst
  Bij de bagagedragerCentraal bij de zitbuisGeïntegreerd in het frame
  Bij de eerste e-bikes werd de accu altijd op de bagagedrager geplaatst. Dit gaat echter ten koste van de stijfheid en rijcomfort van de fiets.
  De achterdragers zijn ondertussen gelukkig beter geworden. De bagagedragers zijn sterker, degelijker gemonteerd en speciaal gemaakt voor accu’s. De accu zit echter nog steeds op het hoogste punt van de fiets en achterop.
  Als de accu laag en in het midden van de fiets zit, heb je een stabielere fiets. Daarbij heb je twee keuzes: een losse accu (achter of voor de zadelbuis of op de onderbuis) of een in het frame geïntegreerde accu. Een losse accu is lichter en goedkoper, een geïntegreerde accu wordt vaak mooier gevonden.
  Als rem heb ik het liefst:
  Hydraulische velgremHydraulische schijfrem

  Bij een velgrem wordt er geremd door remblokjes tegen de velg te duwen. Hierdoor slijt naast de remblokken ook de velg. Wel is dit systeem vaak iets goedkoper. Bij schijfremmen zit er aan de wielnaaf een remschijf, waar twee remblokken op vastgrijpen om te remmen. Een versleten schijf vervangen is een stuk goedkoper dan een wiel. Bovendien remt een schijf in natte omstandheden beter dan een velg, omdat er minder rotzooi op komt.

  Wil je naafversnellingen of een derailleur?
  Naafversnellingen met kettingNaafversnellingen met riemaandrijvingDerailleur (alleen met ketting mogelijk)

  Bij naafversnellingen zitten de versnellingen in de achteras. Zo zijn ze beschermd en heb je weinig onderhoud. Een achterderailleur schakelt sneller, rijdt efficiënter en is lichter, maar moet je bij slecht weer goed schoonmaken.

  Aan mijn fiets hecht ik de meeste waarde aan:
  KwaliteitUiterlijk

  Bij Stipbike verkopen we geen slechte fietsen. Maar er zijn natuurlijk merken en modellen waarbij iets meer aandacht aan het uiterlijk wordt besteed.

  Als je een specifieke kleur in gedachte hebt, vul die dan hier in.
   

  Budget

  Graag zouden alvast wat informatie rond je budget hebben. Laat ons weten welk bedrag je bedacht had en of je via je werkgever een (deel van de) fiets kunt betalen.

  Dit is mijn budget
  Vul bij Anders hier jouw budget in
  Ik maak gebruik van een fietsplan via mijn werk.
  JaNee
  Op mijn werk hebben we volgende financieringsmethode voor het fietsplan

  Op onze website vind je meer informatie over de verschillende financieringsvormen. Mocht jij of je werkgever vragen hebben, dan helpen we graag. Wij adviseren HRM-afdelingen vaak over financiering (lease/WKR), vitaliteitsprogramma’s en fietsstimulering.

   

  Persoonlijke gegevens

  We hebben ten slotte nog enkele persoonlijke gegevens nodig om de juiste maat fiets uit te zoeken, contact met je op te nemen en je een passende aanbieding te maken. Deze gegevens gebruiken we echt alleen voor deze enquête, je komt niet op een mailinglijst en je gegevens worden (uiteraard) ook niet doorverkocht of -geleverd.

  Je naam
  Je e-mailadres
  Je telefoonnummer:
  Je leeftijd
  Je gewicht
  We snappen dat dit erg persoonlijk is. Voor een goed advies is het wel belangrijk om te weten. Het frame en de wielen moeten bijvoorbeeld sterk genoeg zijn en je gewicht heeft ook invloed op het bereik van de accu.
  Je lengte
  We willen graag je lengte en je beenlengte weten om de juiste maat van het frame te bepalen. Want na aankoop kunnen de juiste zadelhoogte, stuurafstand en houding alleen nog beperkt aangepast worden met een ander stuur, stuurpen of zadelpen. Daarom hebben we bij Stipbike onze bekende na-service. Omdat we weten dat we de juiste maat en fiets adviseren, zorgen wij na aankoop voor de juiste fiets met de perfecte zithouding door eventueel stuur, stuurpen of zadel aan te passen.
  Je binnenbeenlengte
  Overige opmerkingen
  Mocht je nog extra wensen of opmerkingen hebben, dan kun je die hier plaatsen.
   

  Dank je voor het invullen van onze Stipbike E-bike Generator!

  Wij gaan nu kijken welke elektrische fiets het best bij je past. Binnen twee werkdagen nemen we contact met je op om ons advies toe te lichten en je vrijblijvend een mooie aanbieding te doen. Tot snel !