• Home
 • /De Stipbike Racefiets Vragenlijst

De Stipbike Racefiets Vragenlijst

  Welke racefiets is voor jou het meest geschikt? Ook gedurende de coronamaatregelen bieden we graag service en advies die je van Stipbike gewend bent. Met deze Stipbike Racefiets Vragenlijst proberen we ook online de beste adviezen op maat te geven. Vul daarom eerst deze vragenlijst in. Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op en hoor je beargumenteerd welke wielrenfiets het beste bij je past. Uiteraard kunnen we dan ook een afspraak maken voor een proefrit!

   

  Gebruik

  Als eerste willen we weten hoe je jouw racefiets gaat gebruiken. Hoe vaak, hoe veel kilometers je erop fietst en wat je ermee doet. Deze zaken zijn behoorlijk bepalend voor welk type wielrenfiets je kiest.

  Hoe vaak fiets je per week?
  1234567
  Hoeveel kilometer fiets je per week?
  Waar gebruik je de racefiets voor?
  ToerenTrainenWedstrijdenToertochtenVakantieWoonwerkverkeer
  Meerdere antwoorden mogelijk
  Bij vakantie en/of woonwerkverkeer: heb je bagage op of aan je fiets?
  JaNee
  Wil je je racefiets ook in (hoog)gebergte gebruiken?
  JaNee
  Wil je met je racefiets ook op (lichtere) onverharde wegen rijden?
  JaNee
   

  Fietshouding

  Een goede fietshouding zorgt voor een comfortabele rit. De ene wielrenner rijdt graag relaxed veel kilometers, de andere wil zo snel mogelijk van a naar b. Hier zit een verschil in houding in, ook naar gelang wat je gewend bent. Vul deze vragen in om ons een goed beeld te geven van jouw favoriete fietshouding. Zeker voor een beginnende wielrenner zal het pas na de eerste paar honderd kilometer duidelijk worden wat voor jou de fijnste houding is op je nieuwe fiets. Bij Stipbike hebben we dit geduld. Je kunt weken na aankoop nog terugkomen voor een ander zadel, stuurpen, handvat of stuur (bijvoorbeeld voor een breder of smaller stuur).

  Ik zit het liefst:
  Comfortabel om kilometers te makenSportief om zo snel mogelijk te zijn
  Wat is de afstand tussen je zitbotjes?

  Bij een te smal zadel hebben je zitbotjes geen ondersteuning. Een te breed zadel zorgt ervoor dat je benen uit elkaar gebogen worden. Ga twee tot vijf minuten op golfkarton zitten, in de houding die je ook op de fiets het liefst hebt. Als je weer opstaat, zie je twee kuiltjes. Neem het midden van het ene kuiltje en meet de afstand tot het midden van het andere kuiltje. Vul dat hier in.

  Als zadeldikte heb ik het liefst:
  ZachtMediumHard
  Een zadel is zeer persoonlijk. Joppes mening: "Aan een harder zadel moet je wennen, geef jezelf die tijd. Een zacht zadel moet echter meteen goed zitten, daaraan kun je moeilijker wennen."
  Mijn zadel heb ik het liefst:
  Met gleufZonder gleuf
   

  De fiets

  Wielrenfietsen komen in allerlei vormen, materialen en afmontages, die elk hun invloed op rijgedrag en budget hebben. Vul onderstaande vragen in om ons een beeld te geven van jouw voorkeuren.

  Mijn voorkeur qua framemateriaal gaat uit naar:
  AluminiumCarbonTitanium
  Belangrijk aan mijn racefiets vind ik:
  Licht gewichtComfortAerodynamica

  Je mag meerdere eigenschappen aanvinken. Globaal maken merken drie types fietsen: endurance-modellen voor comfortabelere, langere ritten, lichte fietsen om bergop alles eruit te halen en aero-modellen voor de snelheid. De verschillen kunnen echter klein zijn en meer en meer vind je crossover-modellen in het assortiment.

  Ik schakel het liefst:
  MechanischElektronisch

  Bij mechanisch schakelen worden je derailleurs met kabels aangestuurd. Elektronisch schakelen gaat sneller en nauwkeuriger, maar kent wel een aanzienlijk hoger prijskaartje.

  Ik heb het liefst een versnellingsgroep van:
  ShimanoSRAMCampagnolo
  Als rem heb ik het liefst:
  VelgremSchijfrem

  Bij een velgrem wordt er geremd door remblokjes tegen de velg te duwen. Hierdoor slijt naast de remblokken ook de velg. Wel is dit systeem vaak iets goedkoper - en lichter. Een racefiets met schijfremmen is al snel 500 tot 1000 gram zwaarder. Bij schijfremmen zit er aan de wielnaaf een remschijf, waar twee remblokken op vastgrijpen om te remmen. Een versleten schijf vervangen is een stuk goedkoper dan een wiel. Bovendien remt een schijf in natte omstandheden beter dan een velg, omdat er minder rotzooi op komt.

  Aan mijn wielrenfiets hecht ik de meeste waarde aan:
  KwaliteitUiterlijk

  Bij Stipbike verkopen we geen slechte fietsen. Maar er zijn natuurlijk merken en modellen waarbij iets meer aandacht aan het uiterlijk wordt besteed.

  Heb je al een racefiets, laat ons dan weten wat je nu hebt en wat je aan deze fiets wel en niet bevalt.
   

  Budget

  Graag zouden alvast wat informatie rond je budget hebben. Laat ons weten welk bedrag je bedacht had en of je via je werkgever een (deel van de) fiets kunt betalen.

  Dit is mijn budget:
  Vul bij Anders hier jouw budget in:
  Ik maak gebruik van een fietsplan via mijn werk.
  JaNee
  Op mijn werk hebben we de volgende financieringsmethode voor het fietsplan:

  Op onze website vind je meer informatie over de verschillende financieringsvormen. Mocht jij of je werkgever vragen hebben, dan helpen we graag. Wij adviseren HRM-afdelingen vaak over financiering (lease/WKR), vitaliteitsprogramma’s en fietsstimulering.

   

  Persoonlijke gegevens

  We hebben ten slotte nog enkele persoonlijke gegevens nodig om de juiste maat fiets uit te zoeken, contact met je op te nemen en je een passende aanbieding te maken. Deze gegevens gebruiken we echt alleen voor deze enquête, je komt niet op een mailinglijst en je gegevens worden (uiteraard) ook niet doorverkocht of -geleverd.

  Mijn naam:
  Mijn e-mailadres:
  Mijn telefoonnummer:
  Mijn leeftijd:
  Mijn gewicht:
  We snappen dat dit erg persoonlijk is. Voor een goed advies is het wel belangrijk om te weten. Het frame en de wielen moeten bijvoorbeeld sterk genoeg zijn.
  Mijn lengte:
  We willen graag je lengte en je beenlengte weten om de juiste maat van het frame te bepalen. Want na aankoop kunnen de juiste zadelhoogte, stuurafstand en houding alleen nog beperkt aangepast worden met een ander stuur, stuurpen of zadelpen. Daarom hebben we bij Stipbike onze bekende na-service. Omdat we weten dat we de juiste maat en fiets adviseren, zorgen wij na aankoop voor de juiste fiets met de perfecte zithouding door eventueel stuur, stuurpen of zadel aan te passen.
  Mijn binnenbeenlengte:
  Overige opmerkingen
  Mocht je nog extra wensen of opmerkingen hebben, dan kun je die hier plaatsen.
   

  Dank je voor het invullen van onze Stipbike Racefiets Vragenlijst!

  Wij gaan nu kijken welke racefiets het best bij je past. Binnen twee werkdagen nemen we contact met je op om ons advies toe te lichten en je vrijblijvend een mooie aanbieding te doen. Tot snel !