Het Dutch Bicycle Centre is een samenwerkingsinitiatief uit Nijmegen om de fiets in de schijnwerpers zetten als middel voor topsport, breedtesport, designliefhebbers én als praktisch en duurzaam vervoermiddel. We werken inmiddels met 19 fietsondernemers en zijn allemaal gespecialiseerd op ons eigen terrein. Allemaal zijn we topsporter, ervaren wedstrijdrijder en gewoon fietsliefhebber. Het delen van kennis, kunde, ervaring en een goed overleg is onze sleutel om hoogwaardige kwaliteit te garanderen.

Nijmegen

Waarom Nijmegen? Nijmegen is centraal gelegen. Nijmegen heeft een universiteit, waar onderzoek gedaan wordt naar gezondheid en mobiliteit. Nijmegen biedt een prachtige heuvelachtige fietsomgeving én de schitterende Ooypolder. In Nijmegen wonen veel fietsliefhebbers en innovatieve fietsondernemers. Kortom, Nijmegen is de meest fantastische fietsstad.

DBC en de toekomst

Helaas moeten we in 2021 onze mooie locatie verlaten. De fietsondernemers zullen zich op twee of drie andere plekken in Nijmegen vestigen. Hoe de samenwerking er in 2022 uit gaat zien, is nog in ontwikkeling. Maar dat we ook dan de fiets als ultiem vervoermiddel zullen promoten, staat buiten kijf.