E-bike als leasefiets

Op je e-bike naar je werk
vanaf 2020 extra voordelig

Heb je het goede voornemen om in 2020 meer aan beweging te doen? Dat komt goed uit! Vanaf 1 januari is het simpel en voordelig om een fiets via je werkgever aan te schaffen. De bijtelling is slechts 7% en je kunt je fiets ook onbeperkt privé te gebruiken.

Je kunt elk type fiets aanschaffen. Het maakt dus niet uit of je met een e-bike, stadsfiets of een racefiets naar je werk gaat, ze vallen allemaal onder deze regeling.

Bij Stipbike kunnen we je helpen om een leasefiets via je werkgever te kopen. Kom langs, dan bespreken we onder het genot van goede koffie met jou alle mogelijkheden en de voor- en nadelen, zodat je de perfecte fiets voor jouw woonwerkverkeer krijgt.

Als werknemer kun je zo voor slechts een paar euro per maand op een goede (elektrische) fiets rondrijden!

Voorbeeld Een e-bike kost € 2000,-. Dan is de bijtelling 7% van de nieuwwaarde, dat is € 140,- per jaar. Als je modaal verdient, betaal je per jaar € 59,- voor je fiets. Dat is dus nog geen € 5,- per maand!

Voordelen werknemer

  • Gezond voor lijf en leden
  • Kortere reistijd en geen files meer
  • Je auto laten staan bespaart direct geld
  • Dankzij de e-bike kom je niet bezweet op je werk aan

Voordelen werkgever

  • Minder ziekteverzuim en hogere productiviteit dankzij fittere werknemers
  • Een fietsenstalling neemt minder ruimte in dan een parkeerplaats
  • Duurzaamheid past bij een modern bedrijf

Mogelijkheden voor werkgevers

Als werkgever bepaal je zelf op welke manier je jouw werknemers wilt stimuleren de fiets te pakken. Bij Stipbike bieden we bedrijven de mogelijkheden fietsen aan te schaffen en de service door ons te laten verzorgen, waardoor jouw werknemers altijd een tiptop verzorgde fiets ter beschikking hebben.

Maar er is veel meer mogelijk. Je kunt als bedrijf fietsen aanschaffen, die je werknemers vervolgens in bruikleen hebben. Je kunt de aanschafkosten als een lening voorschieten. Of de (lage) kosten zijn volledig voor de werknemer, waardoor het voor jou als bedrijf kostenneutraal is.

Kalkhoff E-bikes 2021